Deelnemersinformatie

Survivalrun Harreveld 2023 zit erop!
Volgend jaar meedoen? Markeer zondag 16 juni 2024 dan alvast in je agenda!

Finishlijsten
De finishlijsten plaatsen we hier zo spoedig mogelijk.

Parcours

run harreveld 2023 small

Betreding van het parcours
Wij zijn voor de organisatie van de run mede afhankelijk van de medewerking van landeigenaren. Om deze samenwerking ook naar de toekomst te behouden, is het niet toegestaan om zonder toestemming van het bestuur voor de run op het parcours te lopen. Wij rekenen op je begrip en medewerking. Mochten wij je betrappen op voorlopen van de wedstrijd zonder toestemming, dan zullen wij als wedstrijdorganisatie overgaan tot diskwalificatie.

Start/finish: Kerkplein in Harreveld
De start/finish is op het Kerkplein in Harreveld (Kerkstraat 38).

--> LET OP voor alle deelnemers aan het ONK LSR, RECR-21 en Koppel-21! Jullie starten vanaf een unieke startlocatie. Kom minimaal 1,5 uur voor je starttijd naar Harreveld toe, haal je shirt op en kleed je om. Daarna vervoeren we je per bus naar deze locatie. Je finisht, net als alle andere deelnemers, wel op het kerkplein in Harreveld. Lees deze brief goed door, zodat je goed voorbereid aankomt.

Op het Kerkplein gebeurt deze zondag van alles; van het allereerste startschot tot de allerlaatste hindernis en ten slotte de prijsuitreiking. Ook is er een gezellig terras waar je de hele dag terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Je shirt ophalen en omkleden kan op het KSH terrein bij de voetbalvelden, dit staat middels borden aangegeven en kan dus ook niet missen.

Gratis parkeergelegenheid: volg de P borden
Bij aankomst in Harreveld zijn de gratis parkeerplaatsen voor de run duidelijk aangegeven.
Volg de borden en parkeer je auto vooral op deze parkeerplaatsen, want in verschillende straten binnen de bebouwde kom een inrij- en/of parkeerverbod.

Wij hebben de politie gevraagd handhavend op te treden wanneer de verkeersmaatregelen worden genegeerd, dit om ook in Harreveld draagvlak voor onze Survivalrun te houden bij de inwoners.

Melden en afhalen wedstrijdshirt: KSH sportterrein 't Hach
Vanaf 7.00 uur kun je je melden bij KSH sportterein 't Hach voor de wedstrijdshirts. Vergeet niet van te voren op onze website het startnummer op te zoeken! Dit bespoedigt een snellere afwikkeling van de shirt-uitgifte.

    --> LET OP voor alle deelnemers aan het ONK LSR, RECR-21 en Koppel-21! Jullie starten vanaf een unieke startlocatie. Kom minimaal 1,5 uur voor je starttijd naar Harreveld toe, haal je shirt op en kleed je om. Daarna vervoeren we je per bus naar deze locatie. Je finisht, net als alle andere deelnemers, wel op het kerkplein in Harreveld.

Kleedruimte: KSH sportterrein 't Hach
De kleedgelegenheid is net als de shirtuitgifte bij KSH sportterrein 't Hach. Deze bevindt zich op 5 minuten loopafstand van het start/finish terrein. 

'Tassengarderobe': pannakooi KSH sportterrein 't Hach
Na het omkleden kun je je spullen achterlaten in de onbeheerde en onoverdekte pannakooi bij het KSH terrein.

Het is dit jaar dus géén bewaakte en géén overdekte garderobe en we verzoeken derhalve ook om geen waardevolle spullen achter te laten. Wij zijn niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of schade aan je eigendommen.

Melden Startvak: Kerkplein of bij de Bus (laatste geldt alleen voor de 21km lopers) 
Start en finish is op het Kerkplein (bij de kerk). Zorg dat je je op tijd meldt in het startvak. De ingang van het startvak is via de de bouwhekken. Om te zorgen voor een reglementair verloop van de wedstrijd(en), wordt iedere deelnemer hier op een startlijst afgevinkt. Als je niet afgevinkt bent op deze lijst volgt automatisch diskwalificatie. Voorkom een teleurstelling achteraf, zorg dus dat je van te voren afgevinkt bent!

    --> LET OP voor alle deelnemers aan het ONK LSR, RECR-21 en Koppel-21! Jullie starten dus vanaf een unieke startlocatie. Op het KSH-terrein, daar waar je je shirt ophaalt, leiden we je naar het busvervoer. Wij zorgen dat je tijdig op de unieke startlocatie bent.

Prijsuitreiking: op het Kerkplein bij start/finish
De prijsuitreiking voor de JSR is vanaf 12.00, startend JSR15-17. Doorlopend de andere JSR categorieën.
ONK-LSR prijsuitreiking begint om 14.15 uur. Er wordt gezorgd voor muziek ter afsluiting van deze survivalrundag. Voor alle wedstrijd categorieën hebben we prijzen, voor de recreanten zal er GEEN prijsuitreiking zijn.

Wij als organisatie kunnen het zeer waarderen dat je aanwezig bent bij de prijsuitreiking wanneer je in de prijzen gevallen bent.
Wanneer niet aanwezig vervalt de prijs aan de organisatie en zal deze niet worden nagestuurd.

Eten en drinken: op het Kerkplein
Bij start/finish is er op het plein gelegenheid om wat te eten en te drinken. Voor drankconsumpties geldt de gehele dag dat hiervoor in alleen per munt betaald kan worden. Deze zijn ook op het plein te verkrijgen. Hier zijn ze op dezelfde avond ook weer inwisselbaar voor geld. Ook voor de hartige hap op het Survivalrunplein geldt dat hier met munten betaald kan worden.

Onverharde grond
De Harreveldse Survivalrun heeft een onverharde ondergrond. Hierbij moet je denken aan akkers, velden en bossen.
Daarnaast dient de instructies van de jury altijd opgevolgd te worden (veiligheidsmaatergel).
Denk bij warm weer aan je kledingkeuze, houdt er echter wel rekeningen mee dat teken en processierupsen aanwezig zijn en dat je je na de wedstrijd laat controleren.

Kledingadviezen
Gebruik geen tape om de broekspijpen af te sluiten in verband met het afknellen van bloedvaten.
Draag strakke nylon/lycra kleding, eventueel thermo-ondergoed eronder als het koud wordt.
Draag altijd sokken in verband met de schurende werking van zand en water.
Ga voor strak zittende schoenen met terreinprofiel.
Haal je veters strak aan. Leg het liefst een dubbele knoop in de veters.
Schoenen met spikes zijn niet toegestaan.

Gedrag tijdens de run
Geef je geen gehoor aan het verzoek om een hindernis opnieuw te nemen en/of loop je gewoon door, dan zal dit aan het rayonhoofd gemeld worden en volgt diskwalificatie. Diskwalificatie zal eveneens volgen bij onsportief of onbehoorlijk gedrag van de deelnemer richting de posten of andere deelnemers. Bedenk, de vrijwilligers staan daar speciaal voor jou, zonder deze vrijwilligers géén Survivalrun.
Neem je wat te eten mee voor onderweg, bijvoorbeeld een banaan of een gelletje? Neem dan ook het afval mee en laat dit niet in de vrije natuur achter. Je kunt het kwijt bij een verversingspost of geef het aan de vrijwilligers die bij een hindernis staan.

Voedingstips
We raden je aan om een paar dagen voor de run veel koolhydraatrijk voedsel te eten zoals pasta’s en bananen. Weinig eiwitten en vetten zoals vlees. Veel drinken is verstandig om een reserve-capaciteit op te bouwen. Gewoon drinkwater is het beste. Gebruik de laatste maaltijd minimaal twee uur voor aanvang van de survivalrun. Neem kort voor de start nog wat vloeibare koolhydraten in.
Tijdens de wedstrijd is het raadzaam zo veel mogelijk te drinken, bijvoorbeeld een sportdrank. Daarnaast vloeibare voeding, maar alleen als een deelnemer hieraan gewend is. Experimenteer tijdens de run niet met andere voedingsdranken. De kans op maag- en darmproblemen is dan aanwezig.

Schoenen of tight vergeten?
Survival Materialen is op het start/finish-terrein aanwezig met een grote collectie survivalschoenen, tights en al je benodigde kleding.

Verloren voorwerpen
Sporters die op de dag van de Harreveldse Survivalrun spullen zijn kwijtgeraakt, kunnen mailen naar ssh@harreveld.nl. We kijken dan of we het hebben gevonden en wat we voor je kunnen doen!