Succesvolle Adventure race SSH

by Stijn Elferink
in Nieuws
Hits: 175

Adventurerace SSH. 

Survivaltrainingseizoen 2021- 2022 weer van start.

Zaterdagmiddag 28-8 stond de 6e editie van de adventureraceSSH weer op de kalender van 24 enthousiaste SSH leden. Vanaf 13.00 uur waren de deelnemers welkom bij dierenartsenpraktijk Oost Gelre locatie Groenlo. Nog even oefenen hoe ook al weer coördinaten ingevuld moeten worden.  Elkaar nog even strak in de ogen kijken  en vast stellen dat iedereen klaar is voor de strijd.  Via briefjes trekken werden de teams bepaald , waarbij we elk jaar weer helemaal verrast zijn hoe perfect de teamleden als ééndagskoppelsmatchen…..

Om 13.30 uur exact deed Henk de briefing die elk jaar iets korter lijkt te zijn. Slimme deelnemers dus. Nog wat korte tips en tricks uitgewisseld en een kwartiertje eerder dan gepland gingen de deelnemers in 2-tallen op weg om de opdracht van de eerste etappe te volbrengen. Via luchtfoto’s moeten een aantal plekken in Groenlo herkend worden en ingetekend worden op de kaart waarna er hardlopend 6 CheckPoints ( CP’s) gezocht moesten worden. De deelnemers hadden hier ¾ uur de tijd voor. De tactiek van een aantal teams was meteen duidelijk. Een aantal teams was snel terug met niet alle punten met de hoop in de 2e bike-etappe meer punten te kunnen verzamelen. Of dit de juiste beslissing was? Het merendeel van de teams hield zich netjes aan de opdracht van de organisatie. 

De 2e etappe ging vanaf de praktijk richting Beltrum waar we na overleg met  SSB welkom waren op hun fantastische nieuwe trainingslocatie. Een aantal vaste punten, bonuspunten en puzzelvraagstuk oplossen, van alles zat er in deze etappe. Een flinke regenbui zorgde voor wat verfrissing, maar mocht de pret niet drukken. Vrolijk kwamen de deelnemers aan  bij de trainingslocatie. Sandor had samen met Lia voor wat lekker fruitige, zoute en zoete versnaperingen gezorgd. Carl deelde de nieuwe opdrachten uit en gaf nog wat extra nuttige aanwijzingen aan de deelnemers J . 

Natuurlijk moesten de diverse hindernissen van Beltrum door SSH getest. Het 3e onderdeel van deze adventurerace.   3 routes via diverse survivalonderdelen moesten worden gevolgd, zonder met de voeten de grond te raken, waarna men letters vond die op een kaart van Beltrum ingetekend waren. Op deze plekken waren hernieuwd 3 CP’s te vinden waren. Geen hindernissen gedaan? Geen probleem. Dan was er op de kaart een keuze tussen 6 ingetekende punten waarbij men dus zo maar voor niets naar een bepaalde locatie kon rennen om dat er maar bij 3 plekken een CP opgehangen was. 

Hierna volgde weer een bike etappe van Beltrum naar het eindpunt van deze dag: het Litac-gebouw in Lichtenvoorde. De route ging via verharde wegen, zandpaden, langs beken, een swingover, onder een brug door en via het fraaie natuurgebied , dat wij het natuurgebied van André te Brakenoemen en de Vlinderbrug naar het  park langs de Varsseveldseweg. Op de eindlocatie was een laatste CP verstopt precies onder de plek waar de deelnemers allemaal zagend, borend en fröbelend een heuse medaille moesten maken.  Maar denk je nog aan zo’n CP als je de finish ziet? Moe, maar voldaan ging iedereen na ruim 4 uur racen onder de douche. 

Hierna werd er een heerlijk hamburgerbuffet geserveerd door restaurant Leo. Bordje leeg en opscheppen voor de 2e keer?  Geen tijd voor…. want Henk had de einduitslag al berekend. Op de 12e plek eindigden Tom en André, die eigenlijk op één na de meeste CP’s hadden gevonden, maar de tijd totaal vergeten waren en dus ruim 20 min na de deadline gefinishtzijn. 

De 3e plaats was voor Merijn en Henk met na aftrek van straftijd  34 gevonden CP’s . Nummer 1 en 2 eindigden dit jaar exact met hetzelfde aantal CP’s.  Eén team had er net een minuut langer over gedaan. Zo was uiteindelijk de 2e plaats voor Jora en Noël en werd het koppel Richard en Pascal met 35 CP’s eerste. De fraaie wisselbeker zal dit jaar dan ook op hun nachtkastjes prijken. Hier doen we t dus allemaal voor. 

Een sportieve middag, gezellig afgesloten met een hapje en drankje als een mooie opmaat naar het nieuwe survivalseizoen. Ook als organisatie vonden we het weer erg leuk om te doen. Wij gaan er volgend jaar weer voor!

De organisatie

Leave your comments

Comments

  • No comments found