Renata Gierkink nieuwe vertrouwens contact persoon SSH

by Hisslink
in Nieuws
Hits: 1616

Beste leden en ouders van jeugdleden,

Ongewenste situaties / (seksuele) intimidaties komen overal voor. Op het werk, bij het uitgaan, op school en helaas ook in de sport.
Als je ermee te maken krijgt, is het belangrijk te weten waar je terecht kunt voor hulp, ondersteuning en advies of gewoon een luisterend oor.
Vanaf heden hebben we binnen SSH Renata Gierkink als VertouwensContactPersoon (VCP), voor als je binnen SSH te maken krijgt met ongewenste intimidatie.
Renata heeft de training VertrouwensContactPersoon gevolgd, georganiseerd door het NOC*NSF en de gemeente Oost Gelre.
Renata is geen vreemde binnen SSH, maar hieronder stelt ze zich voor als VertouwensContactPersoon

Hallo, mijn naam is Renata Gierkink en ik vind survival de mooiste sport die er is. Ik train dan ook al jaren bij de Stichting Survival Harreveld en ben ook als trainster actief.
De Stichting heeft mij gevraagd of ik met ingang van 2018 voor de club de functie van VertrouwensContactPersoon zou willen vervullen. Hierop heb ik “Ja” gezegd.

Een VertrouwensContactPersoon is iemand die er voor wil zorgen dat er binnen de vereniging leuk en veilig met elkaar wordt gesport en omgegaan. Bij mij kun je terecht met vragen die je niet gemakkelijk stelt of waarvan je bang bent dat er anders niet serieus op gereageerd wordt. Dit geldt voor iedereen bij SSH. Trainers, ouders, begeleiders en medesporters. Belangrijk is snel melden, erover praten en zorgen dat er (vroegtijdig) een einde wordt gemaakt aan de vervelende, ongewenste situatie zodat deze niet erger wordt en dat herhaling kan worden voorkomen.

De vragen die je hebt kunnen bijvoorbeeld gaan over
Pesten en gepest worden.
Je het gevoel hebt dat je er door je huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort.
Gedrag dat niet passend is: als de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, trainer of coach als onprettig ervaart.
Een vermoeden hebt van ‘gedrag dat niet passend is of als je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft.
Je je zorgen maakt over de wijze waarop er met je kind wordt omgegaan binnen de vereniging/het team.
Je jezelf afvraagt of jouw gedrag als trainer en/of coach verstandig is.
Iemand jou direct of indirect beschuldigd heeft van ontoelaatbaar gedrag.
Als je niet zeker bent of je vraag wel of niet passend is, dus bij twijfel altijd even overleggen.

Soms is het belangrijk om ook andere personen bij een vraag of probleem te vragen om mee te denken, maar dit zal nooit zonder overleg met jou en/of jouw toestemming gebeuren!

De activiteiten van de VertrouwensContactPersoon vallen onder de verantwoording van het Bestuur van SSH.

Je kunt me bereiken via de telefoon: 06-12982349 en via de e-mail: renata.gierkink@gmail.com.

Leave your comments

Comments

  • No comments found