Wedstrijden en Licentie

Een recreatieve run of wedstrijd run lopen?

Jaarlijks worden er veel survivalruns georganiseerd. Tijdens deze runs kun je mee doen aan verschillende niveaus. Je begint met recreatieve runs en als je voldoende individuele runs hebt uitgelopen kun je je ook inschrijven voor wedstrijden.

- Wil je mee doen aan recreatieve runs dan moet je lid worden van de SurvivalrunBond Nederland
- Wil je meedoen aan wedstrijden, dan zul je naast je lidmaatschap bij de survivalrunbond ook nog een wedstrijd licentie aan moeten vragen. 

Lid worden bij de SBN kan hier.

De Survivalrunbond Nederland (SBN) hanteert vijf wedstrijdcategorieën:
- Basis Survivalrun (BSR) 6 - 9 km
- Korte Survivalrun (KSR) 6 – 9 km
- Middellange Survivalrun (MSR) 9 – 15 km
- Lange Survivalrun (LSR) 15 – 25 km
- Jeugd Survivalrun (JSR) 4 – 9 km

Klik hier om een wedstrijdlicentie aan te vragen.

Hier kun je een profiel aanmaken en je licentie aanvragen

Hieronder de uitleg van de site van de survival bond:

JSR: Jeugd Survival Run
Voor de jeugd van 10 t/m 17 jaar. Er wordt gestreden in de categorieën: 10-12, 13-14 en 15-17 jaar. De organisaties zullen bij het ontwerpen van het parcours rekening houden met de leeftijd van de deelnemers. Er wordt op zijn minst onderscheid gemaakt tussen de deelnemers in de leeftijd van 10-14 en de deelnemers van 15-17. De finishtijd van de winnaar in de klasse 15-17 bedraagt ongeveer 50 minuten. Voor de andere categorieën bedraagt deze tijd ongeveer 30 minuten.

KSR: Korte Survival Run

Vanaf 18 jaar. Vanaf het wedstrijdseizoen 2007/2008 zal het de KSR voor het eerst een officieel wedstrijdcircuit zijn. Voor atleten die het MSR nog een stap te ver vinden, kan men in de korte survival runs toch kennismaken met de spanning van het meedoen in wedstrijdverband. De gemiddelde eindtijd van de eerste 10 reglementair gefinishte deelnemers zal ongeveer 0:55 uur bedragen. Het parcours van een KSR.-run zal gelijk zijn aan die van een JSR-A wedstrijd. Er worden 10 wedstrijden in dit circuit aangeboden, waarvan er 6 meetellen voor een geldige eindklassering.

MSR: Middellange Survival Run

Vanaf 18 jaar. De gemiddelde eindtijd van de eerste 10 reglementair gefinishte deelnemers zal ongeveer 1:30 uur bedragen. De gemiddelde lengte van een MSR run zal ongeveer 11 km bedragen.

LSR: Lange Survival Run

Vanaf 18 jaar. De gemiddelde eindtijd van de eerste 10 reglementair gefinishte deelnemers zal ongeveer 2:30 uur bedragen. De gemiddelde lengte van een LSR run zal ongeveer 18 tot 23 km bedragen.

Als lid van de SBN kun je ook een wedstrijd-licentie aanvragen. Voor deze Licentie zul je eerst een aantal recreatieve survivalruns moeten uitlopen. Op de site van de survivalrun bond kun je hier alles over lezen. Met een wedstrijd licentie kun je aan alle afstanden deelnemen
De kosten voor de licentie bedragen 15 euro per seizoen voor senioren en 10 euro voor de jeugd.
Let op: Voorwaarde voor het anvragen van een wedstrijdlicentie is dat je lid bent van de SBN. Ben je nog geen lid van de SBN dan moet je je eerst aanmelden als lid, voordat je een licentie aanvraagt.
Heb je al een licentie maar wil je overstappen naar een andere categorie dan kan je dit ook via onderstaande button doorgeven.

De aangevraagde wedstrijdlicentie is een doorlopende licentie.